Bloempotten in de tuin: tips voor meer sfeer

Bloempotten in de tuin zorgen voor veel sfeer. Ook zijn het ideale accessoires als je graag een bepaald thema in je tuin wilt doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een natuurlijke, moderne of romantische tuin. Hoe je potterie in je tuin toepast om een bepaalde sfeer te creëren? Wij geven tips!

 

Bloempotten in een natuurlijke tuin
Een natuurlijke tuin is een tuin waarin ruimte is voor veel planten én voor dieren, en waar gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen. De lijnen van de borders zijn vloeiend en glooiend. Benadruk de natuurlijke sfeer in de tuin en op het terras met onze Toscana of Struttura bloempotten. De potten gaan dankzij hun natuurlijke uitstraling haast op in de natuur. Zowel de Toscana als Struttura collectie is met de hand gemaakt, de potten zijn hierdoor allemaal uniek. Ook de duurzame manier waarop de potten zijn gemaakt, zorgen ervoor dat deze potten perfect passen bij een natuurlijke tuin.

 

Moderne tuin creëren

Een moderne tuin is een tuin met strakke lijnen, vaak met een ruim terras en een aangenaam gazon. Strakke borders en plantenbakken maken een moderne tuin helemaal af. De Grigio , Argento  en Concrete collecties passen dankzij hun strakke en moderne uitstraling heel goed bij een modern tuinplan. Vul de potten met siergrassen, Hosta of Agapanthus om een speelse, maar toch moderne tuin te creëren. 

 

TIP  Wil je een waterelement in je moderne tuin? Bekijk onze fonteinen! Dankzij hun strakke uitstraling en grijze granietlook horen ze helemaal thuis in een moderne tuin.

 

Sfeervolle romantische tuin met bloempotten

Bij een romantische tuin moet je denken aan kronkelende paadjes, knusse hoekjes en rozenboogjes. Bloempotten zijn in dergelijke tuinen heel geschikt om sfeer te brengen. Met onze Classico collectie weet je zeker dat je de goede toon zet. Kies de kleur die bij jouw tuin past en geniet!

 

TIP  Dipladenia, Solanum en Lantana zijn heel leuke, romantische bloeiers en geschikt om in potten te planten. Ze bloeien de hele zomer lang en maken een feestje van je tuin of terras.

 

Vorstgevoelige planten en mediterrane tuinen

Alsof je op vakantie bent in het Middellands Zeegebied! Een mediterrane tuin is geïnspireerd op de natuur in Zuid-Europese landen. In deze tuin mogen exotisch ogende planten, bomen, klimplanten en mediterrane kruiden niet ontbreken. Denk aan lavendel, rozemarijn,  Toscaanse jasmijn en natuurlijk olijfbomen, oleander en citrusboompjes! Zet vorstgevoelige soorten in een pot en geniet zo niet alleen van sfeer, maar ook van het gemak; in de winter verhuis je de planten op een eenvoudige manier naar een vorstvrije plek. Bloempotten uit de Toscana collectie voelen zich helemaal thuis in een mediterrane tuin. 

 

Bloempotten in een landelijke tuin

Een landelijke tuin past goed in onze landschappen. Deze tuinen kenmerken zich vaak door een groot gazon, verschillende zitjes, gezellige hekjes en onderhoudsvriendelijke beplanting, zoals grote borders met hortensia’s. Maar ook rozen en lavendel zijn een goede combinatie als het om een landelijke sfeer gaat. Maak de landelijke look af met bloempotten met een Zink look, deze potten staan ook erg gezellig op je terras of als entree bij de voordeur.

 

TIP In een landelijke tuin zijn bloempotten met een natuurlijke en tijdloze uitstraling ook op hun plek. De Urban collectie is een perfecte match als je graag landelijke sfeer wilt benadrukken.

 

Spelen met bloempotten

Het leuke aan bloempotten is dat je ermee kunt spelen; je kunt ze verplaatsen wanneer je wilt. Gebruik ze als blikvanger op je terras of laat ze juist opgaan in je tuin. Daarnaast kun je de beplanting in de bloempotten altijd voorzien van dat wat ze nodig hebben. Zet de bloempotten tijdens hevige regenval bijvoorbeeld onder een afdak en verhuis ze tijdens extreem warme dagen naar een plekje in de schaduw. Dit maakt het verzorgen van je planten een stuk gemakkelijker. Ook maken bloempotten het mogelijk om zelfs in ons land te genieten van vorstgevoelige planten! Tijdens periodes van vorst zet je ze immers eenvoudig op een vorstvrije plek. Onze lichtgewicht collecties maken dit tot kinderspel.

Zoek je grote bloempotten? Wij hebben potten tot 120 cm diameter!